...κορφολογώ βουνό τες ομορφιές σου, τες ομορφιές σου πουν’ θεϊκές και παραδεισοπλασμένες…. Κ. Κρυστάλλης

Επομενη εξορμηση


 Επόμενη εξόρμηση


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΧΙΟΥΠέμπτη  14 Σεπτεμβρίου 2017:   Αναχώρηση από Λουτράκι 17.15

                                                           Αναχώρηση από Ισθμό        17.25


Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου ώρα 07.00:    Άφιξη στη Χίο

Επειδή θα φτάσουμε αρκετά πρωί και δεν μπορούμε να μπούμε αυτή την ώρα και να τακτοποιηθούμε στα δωμάτια θα ξεκινήσουμε με:
-         Πεζοπορική διαδρομή στην Ελληνόστρατα, το παλιό δρόμο  που ένωνε την πόλη της Χίου με τα βόρεια χωριά του νησιού  και
-         Τακτοποίηση σε δωμάτια – ξεκούραση.
-         Όσοι δεν περπατήσουν καφέ στη χώρα και επίσκεψη σε αξιοθέατα της πόλης.

Αναχώρηση ώρα 14.00 για
-         Πεζοπορική διαδρομή στον παλιό καλοδιατηρημένο οθωμανικό δρόμο Φα – Ληθή  (4,5 χλμ) και μπάνιο στο Ληθή.

 
.

 -         Όσοι δεν περπατήσουν μπάνιο στην παραλία Ληθή  
Μετάβαση όλων στα μεσαιωνικά  και με ιδιαίτερο χρώμα χωρία  Μεστά, Όλύμποι και Πυργί, όπου και το κέντρο της μαστίχας. Επισκέψεις σε μουσεία.Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017
Αναχώρηση 07.30
-         Ανάβαση και διάσχιση του Πελλιναίου  όρους, περνώντας από τις ψηλότερες κορυφές του νησιού Έδελος (1.274μ) και Αγ. Τριάδα (1.293μ)

-         Όσοι δεν περπατήσουν θα κατεβούν το όμορφο διαμορφωμένο φαράγγι των Καμπιών (3.4 χλμ) και μπάνιο στην παραλία (ανάβαση με αγροτικά).
-         Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017
Αναχώρηση:  Ώρα 07.30
- Πεζοπορική διαδρομή: Μονή Αγ. Μάρκου – Νέα Μονή – Μονή Αγ. Πατέρων – Ανάβατος. Χλμ 7,5


- Όσοι δεν περπατήσουν θα περιηγηθούν στα μοναστήρια και ιδιαίτερα στην Νέα Μονή ( με τα εξαιρετικής τέχνης ψηφιδωτά)με κατάληξη στον Ανάβατο (τον Μυστρά της Χίου).

- Ώρα 16.00 Αναχώρηση όλων για περιήγηση στον Κάμπο και μπάνιο στα Μαύρα Βόλια


Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017
          Αναχώρηση 08.00
-         Πεζοπορική διαδρομή  σε χωριά της Β. Χίου (Χάλανδρα – Αφροδίσια – Κουρούνια – Εγρηγορός – παραλία Αγίασματα)

-         Όσοι δεν περπατήσουν επίσκεψη στα χωριά και μπάνιο στα Αγίασματα με τις αναβλύζουσες ιαματικές πηγές .
-         Το απόγευμα ελεύθερο

Αναχώρηση από Χίο στις 23.00. Θα κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δωμάτια μπορούμε για να φύγουμε από  το ξενοδοχείο στις 8 το βράδυ.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017:  Ώρα 08.00 άφιξη στο ΠειραιάΤο κόστος της εξόρμησης υπολογίζεται στα 185 ευρώ και περιλαμβάνει:

-         Το κόστος του λεωφορείου που θα το έχουμε μαζί μας και στο νησί

-         Τα εισιτήρια του καραβιού (κατάστρωμα/σαλόνι)

-         Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στην πόλη της Χίου με πρωινόΤο κόστος για όποιον/α  θέλει να κοιμηθεί σε καμπίνα επιβαρύνεται με 50 ευρώ.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα των συνθηκών και προτάσεων που μπορεί να προκύψουν.Πληροφορίες στο τλφ 6932-981010 
Αναλόγως των δεδομένων της στιγμής, ενδιαφερόντων προτάσεων και θεαμάτων, συνθηκών και αστάθμητων παραγόντων το πρόγραμμα μας μπορεί να τροποποιηθεί

Οροι Συμμετοχής
 Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου, σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρακάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής σε αυτές
1.       Καμιά εξόρμησή μας δεν είναι εκδρομή ή περίπατος
2.       Γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.
3.       Έχει τις απαιτούμενες ικανότητες και γνώσεις, την ανάλογη εμπειρία και τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για την συμμετοχή του στη δραστηριότητα αυτή και έχει λάβει υπόψη του/ης της σχετικές προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή της δραστηριότητας και για όσο διάστημα διαρκέσει αυτή.
4.       Παραιτείται από κάθε αξίωση δική του/ης  ή των οικείων του/ης  σε περίπτωση βλάβης της υγείας του/ης, τυχόν τραυματισμό ή απώλεια της ζωής του/ης  κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας  ή και μετά το τέλος αυτής.


5.       Ο Αρχηγός της ανάβασης έχει δικαίωμα:
     -Να τροποποιήσει ή και να ματαιώσει τμήμα της ή και όλη την ανάβαση, εάν κατά την κρίση του οι τοπικές συνθήκες καιρού - βουνού δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας.
    -Να αποκλείσει άτομο ή άτομα, που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας (ελλιπή ή ακατάλληλα εφόδια, κακή φυσική κατάσταση, ανυπακοή κλπ.Στις εκδρομές μας συμμετέχουν μόνο μέλη του συλλόγου μας. Εγγραφή στο σύλλογο γίνεται με τη συμπλήρωση της αίτησης μέλους και πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή των 10 ευρώ.
Οι αναγραφόμενες ώρες πορείας είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε καλή φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων, σε ομαλές καιρικές συνθήκες και σε συνήθη κατάσταση βουνού για τη συγκεκριμένη εποχή.


Ενημερώνουμε, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας ότι ομαδικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μας δημοσιεύονται στις σελίδες μας στο διαδίκτυο και δυνατόν να δημοσιευτούν στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο.

      Μαζί μας έχουμε   

 Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (ορειβατικά μποτάκια), σακίδιο με τα προσωπικά μας είδη, νερό (τουλάχιστον 1 λιτρο), σνάκ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς - μπάρες ενέργειας - παστελι - φρούτα), αντιανεμικό - αδιάβροχο, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σκούφο, γάντια καλη διάθεση και ομαδικό πνεύμα.